Борщ червоний

5.0/5 оценка (1 голосов)
  • Час приготування: 100
  • Порцій: 5
  • Складність: Дуже простий
  • Країна: Україна
  • Друк:
Борщ червоний

Інгредієнти

  • 400 г свинини (яловичини, курятини)
  • 400 г капусти
  • 300 г картоплі
  • 200 г столового буряка
  • 1-2 морквини
  • 1 корінь петрушки
  • 1 цибулина
  • 1-2 столові ложки томат-пюре
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 2 столові ложки 9 % оцту
  • по 1 чайній ложці борошна та цукру
  • часник
  • перець
  • лавровий лист
  • сіль

Етапи приготування

  1. Варять м'ясо-кістковий бульйон.
  2. Буряки нарізують соломкою, солять, збризкують оцтом, кладуть у каструлю, додають жир, зібраний з бульйону, томат-пюре, цукор i тушкують до напівготовності.
  3. Ріпчасту цибулю, моркву, петрушку нарізають соломкою й пасерують.
  4. У готовий бульйон кладуть нарізану картоплю, доводять до кипіння, додають нарізану соломкою капусту, варять 10–15 хвилин, додають тушкований буряк, пасероване коріння й цибулю, нарізані свіжі помідори, перець, лавровий лист, пасероване на маслі й розведене бульйоном борошно.
  5. Дають 5 хвилин прокипіти, заправляють часником, товченим із зеленню петрушки та салом, доводять до кипіння, знімають з вогню i дають настоятися 15–20 хвилин.
  6. Подаючи на стіл, в тарілку з борщем кладуть порцію вареного м'яса, сметану, зелень. Окремо подають пампушки з часником.

ВКонтакті коментарі

Комментарии (1)

  • Вячеслав
    02 вересня 2011 at 01:02 |

    Борщ вийшов як для першого разу мням-мням.. якщо щей з цибулькою та чорним хлібцем шкірку котрого натерти часничком!

Оставить комментарий

Вы комментируете как Гость.


Отменить Посылаем комментарий...